Nu är den här – Cancerfondens poddradio!

Publicerad i Aktuellt | 0

Varje år får fler än 60 000 personer i Sverige ett cancerbesked. Ett besked som väcker frågor och starka känslor. Nu lanserar Cancerfonden en podd där patienter, närstående och sakkunniga diskuterar angelägna ämnen med koppling till cancer.

Syftet med Cancerfondens podd
Minst en av tre får cancer någon gång under livet, men anhöriga, vänner och kollegor som står nära drabbas också. Behovet av känslomässigt stöd är stort. I dag tar Cancerfondens Informations- och stödlinje emot drygt 300 samtal och cirka 170 mejl i månaden. Patienter och närstående kontaktar Informations- och stödlinjen för att få stöd och råd vid exempelvis ett cancerbesked, när en närstående har gått bort eller för att få stöd kring vad man säger till sina barn när man vet att man ska dö. I podden förs samtal kring liknande ämnen.

Dagnys poddskola
För att inspirera fler att lyssna på poddradio har Cancerfonden gjort en instruktionsfilm med Sveriges, och troligen världens, äldsta bloggare Dagny Carlsson, 104 år. Dagny visar i filmen hur enkelt det är att lyssna på poddradio. I dag lyssnar drygt två miljoner människor i Sverige på podd. Med filmen hoppas Cancerfonden att nå nya poddlyssnare i den äldre målgruppen.

Cancerfondens poddavsnitt
Man har hittills släppt fyra avsnitt. Hitta dem och mer information HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.